Kontakta Os
Paradise Eco Resort
Om ...

Eco

Särskilt på landsbygden ekoturism är populärt, där den biologiska mångfalden är fortfarande intakt.
För byggandet av anläggningen tankar om bevarandet av naturen var prioritet. Vi sortera avfall och kompost återanvänds. Även med den senaste renoveringen valde vi lokalt tillgängliga, ekologiska material. Framför allt har vi använt bambu för utrymmena, lämnar ris för tak, lokala stenar för poolen och inhemska virke för takkonstruktionen.

Som gäst kan du se själv att vi inte slösar med el. Av denna anledning har vi byggt i A/C endast ett fåtal rum. Du kommer också inte hitta någon elkraftkrävande utrustning såsom TV, kylskåp eller micro på rummen. Att njuta av den vackra naturen runt vår sajt rekommenderar vi våra gäster att använda våra cyklar. Vi anordnar också en mängd olika cykelturer runt templen i Angkor Wat och Siem Reap.

Majoriteten av vår personal kommer från byn i grannskapet, och vi stöder också NGO's i och runt Siem Reap.


Siem Reap

Namnet Siem Reap betyder "Nederlag för Siam" - dagens Thailand - och hänvisar till ett hundraårigt blodbad, uppmärksammat i de berömda stensniderierna av monumenten.

År 1901 École française d'Extreme Orient (EFEO) började ett långt samarbete med Angkor genom att finansiera en expedition till Bayon. År 1907 Angkor, som hade tagits från Siam (Thailand) med våld, tilldelades Kambodja. Samma år kom de första turisterna tili Angkor. Angkor hade "räddats" från djungeln och utgick från sin plats i den moderna världen. Angkor Wat interior

Siem Reap var lite mer än en by när de första franska upptäckarna återupptäcktes Angkor på 1900-talet. Med fransmännens förvärv av Angkor, 1907, började Siem Reap växa och absorberade den första vågen av turister.

Grand Hotel d'Angkor öppnade sina portar 1929 och templen i Angkor förblev en av Asiens ledande attraktioner fram till slutet av 1960-talet och lockade besökare som Charlie Chaplin och Jackie Kennedy.

Med tillkomsten av kriget, trädde Siem Reap in en lång dvala, från vilken dom först började att vakna till i mitten av 1990-talet. Idag är Siem Reap utan tvekan Kambodjas snabbast växande stad och fungerar som en liten charmig stad med inkörsport till det världsberömda arvet av templen i Angkor. Siem Reap är numera en livlig stad med moderna hotell och arkitektur. Trots internationellt inflytande, har Siem Reap och dess folk bevarat mycket av stadens image, kultur och traditioner. (Källa: Wikipedia)


Om oss

Vi är ett internationellt orienterade par, ursprungligen från Schweiz/Sverige. Vår idé är att köra Paradise Eco Resort i Eco stil, alltid i åtanke att bevara naturmiljön och stödja lokalbefolkningen. Våra gäster är välkomna att ansluta sig till denna idé på Paradise Eteamco Resort. Därför är vår egen turer är bara på cykel. Vi också se till att våra gäster kommer att stöta på en oförglömlig erfarenhet.

Vi hjälper även till med dina aktiviteter i närheten eller turer runt templen i Angkor Wat.

Vi är glada att välkomna dig på Paradise Eco Resort!


Silvia, Marc och Paradise Eco team

© Copyright Paradise Eco Resort. All Rights Reserved.